Informació d'interès

 

La Llei de Canvi Climàtic: primer pas per a la valorització econòmica dels boscos com a principals embornals de CO2

L'Institut Agrícola ha enviat als mitjans un comunicat en el qual subratlla la rellevància de l'acord sobre la Llei de Canvi Climàtic al Congrés dels Diputats com un important pas per al reconeixement de el sector forestal com a agent imprescindible per lluitar contra el Canvi Climàtic.

Llegir comunicat

 

22 de març – Dia Mundial de l’Aigua

APOSTA PER L’ÚS DE L’AIGUA REGENERADA A LA INDÚSTRIA 

Amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, L’Institut Agrícola vol posar de manifest que l’aigua és un recurs natural essencial i estratègic per al desenvolupament econòmic i la qualitat de vida. I, en concret, l’aigua regenerada és un actiu important i molt a tenir en compte per a la Indústria. Per això, és necessari trobar sistemes i fonts alternatives per a la seva obtenció i ús, allà on sigui necessària.  

Espanya és líder en aigua regenerada. Les empreses del sector han desenvolupat una tecnologia que, a més, han exportat a una gran quantitat de països amb problemes similars al nostre. Aquesta inversió continua en I+D+i fa de la tecnologia espanyola una gran aliada per a continuar avançant en quant a desenvolupament en aquest camp.  

La utilització d’aigua regenerada a la Indústria servirà d’impuls a la implementació de les mesures recollides a l’Estratègia Espanyola d’Economia Circular, que considera prioritari millorar en un 10% l’eficiència en l´ús de l’aigua en els cicles productius, per a reduir la seva demanda. 

 

 

21 de Març - Dia Internacional dels Boscos

Reconeixement dels boscos com a embornals de CO2 i aprofitament de la biomassa

L’Institut Agrícola vol reivindicar, amb motiu del Dia Internacional dels Boscos, la necessitat d’adaptar la legislació climàtica, la legislació territorial, fomentar l’emprenedoria al sectors rurals i fer-los partícips dels nous desenvolupaments que estan cridats a ser – segons la Comissió Europea – part fonamental dels seus ingressos en un futur.

El reconeixement de les activitats incloses al sector LULUFC (sector forestal, agrari i els canvis en l’ús de la terra) pel seu paper essencial com a reservori de CO2, és un dels aspectes que més ràpid està avançant en el desenvolupament declaratiu, propositiu i normatiu de la Unió Europea al voltant del nou Pacte Verd.

Europa s’està preparant per l’eventualitat, que alhora és necessitat, del reconeixement dels drets de CO2 generats per productors agraris i forestals. És necessari, doncs, que Espanya i Catalunya revisin la seva legislació per preveure aquesta eventualitat, sinó, quan Europa estigui llesta, nosaltres farem tard.

A l’igual que està fent a Europa, L’Institut Agrícola participa activament en el procés legislatiu nacional, concretament en la discussió de la Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica, defensant el reconeixement econòmic de la tasca d’embornal de carboni dels boscos.

 

Foment considera injustificable l’absència del govern de la Generalitat en l’acte de Seat i exigeix que governi i abandoni la gesticulació sectaria

Josep Sánchez Llibre: “posar per davant discutibles actituds de partit a l’interès general és literalment fer el ridícul i degradar el paper institucional del President de la Generalitat i del Govern”.

Llegir més

 

Clam unitari empresarial per la no violència, la recuperació econòmica i un Govern fort i estable

 

L’INSTITUT AGRÍCOLA  s’adhereix al manifest que, liderat per Foment del Treball, us presentem:

JA N’HI HA PROU, CENTREM-NOS EN LA RECUPERACIÓ

Llegir manifest

  

EU INDUSTRY WEEK- JORNADA VIRTUAL -FOMENT DEL TREBALL-INSTITUT AGRÍCOLA

EL ROL DE LA INDUSTRIA AGROALIMENTARIA PARA HACER ‘CIRCULAR’ LA BIOECONOMIA

Video Jornada dia 24

Video Jornada día 25