El passat 29 de març, l'Institut Agrícola va assistir, convidat per l'Associació dels Amics de l'Arbre de Tàrrega, a la seva festa anual. Enguany han plantat un bon nombre de formoses alzines.

LA FESTA DE L'ARBRE
A LA CIUTAT DE TÀRREGA

Des de 1857 l'Institut ha anat mantenint relacions de col·laboració amb aquest municipi i les seves associacions civils.

El Parc de Sant Eloi és exemple viu d'aquell moment de finals del segle XIX, impulsat per intel·lectuals i artistes modernistes com Maragall, Ferran Vall, Apl·les Mestres o Francesc Viñas en favor de la natura.

Al final de la jornada es va inaugurar un tram da barana patrocinada per la nostra entitat i dedicada al lledoner, arbre força útil als pagesos per les forques i mànecs que proporcionen.

És una satisfacció per a nosaltres poder seguir acompanyant aquesta associació per molts anys, especialment el 2010 que inaugurarà la restauració de La Font de Congrés de la Federació Catalana Balear, i el 2013 que serà quan l'Àmic de lÀrbre de Tàrrega farà 100 anys.

 
En les imatges podem veure l'alcalde de Tàrrega, el senyor Amezàga, el president de l'associació, el senyor Aligué, ciutadans i membres de l'Agrupament Escolta Targarí, plantant la darrera alzina. En representació de l'Institut Agrícola va assistir i participar en l'acte el senyor Raimon Ferrer-Solervicens, vicepresident de la nostra entitat.

 

Actualitat i Relacions Institucionals