Els Prínceps visiten Montserrat

Els Prínceps d'Astúries i de Girona van visitar, per primera vegada,el Monestir de Montserrat, un dels símbols de la identitat catalana.

Durant la setmana els Prínceps va estar presents a diversos actes, començant per Lleida, continuant per Barcelona visitant l'empresa SEAT.

Van assistir també al sopar del 25 aniversari de l'Associació Independent de Joves Empresaris, vinculada a Foment del Treball.

Un circuit de visites que posen en contacte més proper i normal els hereus de la corona amb els ciutadans de Catalunya.

Recollim la visita del Príncep al cambril de la Patrona de Catalunya, com imatge més emblemàtica de la jornada, la qual no va alterar les activitats habituals de turistes i fidels.

Aprofitant la visita a Montserrat els Prínceps d’Astúries i de Girona, Felip i Letizia, van inaugurar  l’exposició Camins de terra, camins de mar, de l’artista asturià Hugo Fontela, que es podrà visitar a la Sala Daura del Museu de Montserrat (MDM) fins el 13 de novembre de 2011.

Els Prínceps han arribat a Montserrat amb cremallera i han estat rebuts pel P. Abat Josep M. Soler. S’han dirigit fins al Museu benedictí, on el P. Josep de C. Laplana, director del MDM, els ha acompanyat fins a l’interior de la Sala Daura, en la que el propi artista i la comissària de la mostra els han explicat el contingut de la mateixa

La visita es va acabar amb un dinar al refectori del monastir on els Prínceps i les autoritats van compartir taula, sense estovalles, amb els setanta monjos de la comunitat. Van mantenir el ritual de la lectura del dia, però l'abat va permetre, després, que es trenqués el silenci monacal preceptiu. L'abat Soler va donar les gràcies als Prínceps per la visita i, després de beneir els aliments, tots plegats van degustar un menú senzill de carn i peix, que es va cloure, com no podia ser altrament, amb un didalet d'Aromes de Montserrat.

 

Article publicat a La Drecera 128. Juliol- Agost 2011
INFORMATIU AGRARI DE L'INSTITUT AGRÍCOLA.

Actualitat i Relacions Institucionals