Lliurament de les Medalles d'Honor de Foment del Treball i dels Premis Carles Ferrer Salat

 

El passat 7 d’octubre, a la Sala Oval del Museu Nacional de Catalunya es va fer entrega de les Medalles d’Honor de Foment del Treball i dels Premis Carles Ferrer Salat. Amb plena assistència dels convidats a l’acte i la presència del Molt Honorable President de la Generalitat, senyor Artur Mas, va donar la benvinguda l’Excel·lentíssim alcalde de Barcelona, senyor Xavier Trias. El President de la CEOE, senyor Juan Rosell, va encoratjar als empresaris per fer pinya i sortir de la crisi actual  el més aviat possible. A continuació, intervingué el Secretari General de la Unió per la Mediterrània, senyor Youssef Amrani.  Després dels parlaments, es va fer el lliurament dels Premis Carles Ferrer Salat, que aquest any han pertocat, en les seves diferents categories, a les següents empreses:

 

Empresari de Futur:  Tomàs Diago Esteva (Softonic)
R+D+I :  Semillas Fitó
Medi Ambient:  Industrias Titán
Internacionalització:  Grifols

 

L’Institut Agrícola, felicita especialment el seu soci Semillas Fitó per haver obtingut el guardó R+D+I dels Premis Carles Ferrer Salat. Aquest premi expressa, referma i anima, el seu especial esforç i inversió en biotecnologia durant aquestes darreres dècades. Exercint, així, un definitiu lideratge dins el sector dels Obtentors i Seleccionadors de Llavors nacionals i situant-se a primer nivell de les millors empreses europees i nord-americanes.   Després del sopar, el President de Foment del Treball, senyor Joaquin Gay de Montellà, va fer una al·locució als presents, de la qual l'extraiem el següent paràgraf:

 

“La realitat fa evident que per estimular l’economia i que les empreses puguin crear llocs de treball, cal més seguretat jurídica, un sistema fiscal millor i una major flexibilitat del marc laboral. No ens queda marge ja per ambigüitats, improvisacions o canvis de ritme. Avui, sobretot, està en dubte la credibilitat de tot un país. Vivim una crisi de confiança, i la confiança només la podrem recuperar si som prudents i constants.”

 

A continuació lliurà les Medalles d’Honor de Foment del Treball :

 

Medalla d’Honor a la Trajectòria Professional  al Sr. Josep Ferrer Sala, President d’Honor de Freixenet.
Medalla d’Honor a l'Empresari de l’Any al Sr. Isidre Fainé i Casas, President de La Caixa.

 

No podem més que alegrar-nos de tenir actius i lluitadors a dos Medalles d’Honor, tan importants per la Catalunya i l'Espanya d’avui, com són el senyor Fainé i el senyor Ferrer. Dos empresaris associats a l'Institut Agrícola Català de Sant Isidre mitjançant les empreses que presideixen, uns grans col·laboradors en els decisius èxits de la nostra entitat en benefici de tot sector agrari. Els assistents van gaudir de les significades paraules d'agraïment d’un del premiats, el senyor Isidre Fainé. Un discurs concret i eficient, que va fer el retrat de l'empresari que avui necessita el nostre país i, per extensió, l’actual món en crisi. 

 

..."L'empresari ha de ser una persona que sàpiga construir projectes raonables i amb un clar sentit de la realitat. Pragmàtic en la gestió del temps, en el procés de decisions i l’assoliment dels objectius plantejats. En definitiva, liderar "...

 

..."Si aconseguim un empresari amb aquesta humil fermesa i realitat, sabrà també sentir-se orgullós del seus companys i expressar-ho. Ens calen aquesta mena de sembradors d’esperança, ferms i pacients. Ens calen generadors de confiança."...

 

El Molt Honorable senyor Artur Mas, clogué l’acte.

El senyor Antonio Fitó Morató, representant de SEMILLAS FITÓ, rebent de mans del President de FOMENT DEL TREBALL, senyor Joaquin Gay de Montellá, en presència del senyor Ferrer Salat.

Fotografia del grup de tots els premiats entorn el Molt Honorable President de la Generalitat, del President de FOMENT DEL TREBALL i President de la CEOE.

 

Article publicat a la Drecera 129. Setembre - Octubre 2011
Informatiu Agrari de l'INSTITUT AGRÍCOLA

Actualitat i Relacions Institucionals