El Canal Segarra-Garrigues. Naixement i agonia d’un projecte

A l’apartat de descàrrega de documents en pdf, podeu copsar en planells gràfics l’impacte de les afectacions per causa de la Xarxa Natura 2000 al porjecte del canal Segarra-Garrigues.

En el primer planell, Planejament Inicial, trobareu la distribució en superfície de l’àrea regable del canal Segarra-Garrigues, amb indicació de les dotacions de regadiu inicial previstes (6500, 3500 i 1500 m3/ha/any).

En el segon planell, Proposta Final, trobareu superposada tota la zona de reg afectada per les successives ampliacions de la Xarxa Natura 2000 (ZEPAs de zones estepàries) on, presumiblement, es reduirà o eliminarà la possibilitat de regar amb aigües procedents del canal Segarra-Garrigues.

Actualment aquestes zones queden per definir si hi haurà o no possibilitat de regar (dotació de suport). Això, no obstant, cal fer notar que per a les mateixes espècies i hàbitat s’han de restringir zones de regadiu en l’àrea de 1500 m3/ha/any, (zona nord del projecte proper a Guissona) motiu pel qual sense ser alarmistes ens preocupa molt la viabilitat del projecte i el dimensionament del mateix.

Xarxa Natura 2000