Presentació del llibre EL CASTELL DEL REMEI 
al Palau Fivaller, 
seu de l’INSTITUT AGRÍCOLA Català de Sant Isidre

Tal com anunciarem a l’anterior Drecera, el passat dia 11 de desembre, a les 6 de la tarda i amb puntualitat britànica, s’inicià l’acte de presentació del llibre El Castell del Remei amb un èxit total d’assistència i assoliment d’objectius. La sintonia i bon humor del Conseller d’Agricultura i de tots els components de la taula va donar una gran elegància i elevat to a l’acte que, en conjunt,  va resultar atractiu, amable i amb la justa durada. La taula, d'esquerra a dreta, va ser formada per: Sr. Lluís Pagès, director de Pagès editors; Sr. Baldiri Ros, Excm. president de l’Institut Agrícola; Sr.Josep Mª Pelegrí, Hble. conseller d’Agricultura; Sr. Manuel Cusiné, president de Castell del Remei i l’autor del llibre el Prof. Dr. Sr. Jaume Mateu.

La sala, plena de gom a gom i en extrem atenta, va gaudir amb les explicacions entenedores i emotives del professor Mateu. Molts socis van gaudir de valent en sentir descripcions i concepcions del món agrari i rural ben properes, amb una pedagògica senzillesa i, alhora, amb una ajustada categoria historiogràfica. És poc habitual poder gaudir d’un tan bon conferenciant i alhora, també, d’un públic tan entregat a la matèria motiu de la trobada. 

Visió parcial de la primera fila reservada a autoritats i persones representatives, on es pot observar el Sr. Guardiola, Director Mercat Institucional de Barcelona de "la Caixa"; el Sr. Gay de Montellà, president de FOMENT, la presència del director general de l’INCAVI,  Sr.Bort i el Sr. Jaquim Ros, Director d'explotació de MERCABARNA. 

D'esquerra a dreta: Sr. Antoni Siurana, exconseller d'Agricultura; Sr. Eloi Bergos, alcalde de Penelles;  Sr. Enric Pujol, Delegat General de Lleida de "la Caixa"; Sr. Francesc Costa i Sr. Alexandre Capdevila de la Comunitat General de Regants del Canal d'Urgell i el Sr. Marià Morera, Director Territorial del DAAM.

Els representants institucionals assistents a l’acte van aprofitar el temps entre el final de la presentació del llibre i la següent degustació de vins, per deixar un record gràfic de la seva presència.  D’esquerra a dreta:  Sr. Nicolau, delegat per Catalunya de “la Caixa”; Sr. Gay de Montellà, president de Foment del Treball Nacional; Sr. Cusiné, president de Castell del Remei; Hble. Sr. Pelegrí, conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya i el Sr. Ros, president de l'Institut Agrícola.

Acabada la relació expositiva dels diferents membres de la taula entorn el llibre, l’autor, va estar una bona estona a plena disposició dels assistents. Sol·lícit va dedicar i signar força exemplars del llibre.  El Sr. Mateu dedicant uns exemplars a membres de la família Cusiné Barber entre d’altres.

 

Els socis i convidats van a anar accedint, mentre conversaven, a la zona on es serviren els vins gentilesa de Castell del Remei. 

Els socis i convidats van a anar accedint, mentre conversaven, a la zona on es serviren els vins gentilesa de Castell del Remei. 

 

Les sales i taules, van ser guarnides amb una sèrie de delicats detalls que van afavorir sobre manera el tast dels vins, blancs i negres, de Castell del Remei. Aquests van ser generosament acompanyats amb diversos formatges, pernils,  rebosteria i pastisseria avinents. 

El president de l’Institut Agrícola, va anar saludant empresaris de diferents sectors de l’agricultura i ramaderia de les terres de ponent, com el Sr. Gaset d' ALDHARA FAGAVI. També va tenir la ocasió d’intercanviar opinió amb els representants de la Comunitat General de Regants dels Canals d’Urgell  Sr.Francesc Costa.

 

El president, Sr. Baldiri Ros saluda socis del sector hortícola del Baix Llobregat, Sr. Josep Canals i fill.

 

Representants del secotor vitivinícola, Sr. Gil de la DO Penedès i Sr. Barrera de la DO Alella, conversant amb el president de l'Institut Agrícola, Sr. Ros.

 

Conversa entre el Sr.Ros i el Sr. Nicolau, al fons el Sr. Gay de Montellá.

Sembla  haver estat  una  profitosa  trobada  que,  en  arribar  al  seu  comiat, destaca per aquests afectuós brindis on,  pel que es veu,  finalment guanyen els blancs als negres per tres a dos!  

 

Aprofitem per agrair a Secretaría d’Organització de l’Institut Agrícola, i tots els seus treballadors, l'especial dedicació esmerçada en el bon funcionament de la presentació. 
Especialment l’agradable ambient aconseguit a les sales on es va fer la degustació, impecables, en extrem acollidores i festives. 

Aprofitem per agrair a Secretaría d’Organització de l’Institut Agrícola, i tots els seus treballadors, l'especial dedicació esmerçada en el bon funcionament de la presentació. Especialment l’agradable ambient aconseguit a les sales on es va fer la degustació, impecables, en extrem acollidores i festives. 

 

Ocasions com aquesta són, una vegada més, clar exemple de com el PALAU FIVALLER esdevé una interessant i capaç plataforma de servei pels socis de L’INSTITUT AGRÍCOLA. 

Un instrument capaç i flexible, que pot oferir un ventall ampli de possibilitats. 

Article publicat a La Drecera 137. Gener - Febrer 2013

Revista de la Patronal Agrària de Catalunya.

Actualitat i Relacions Institucionals