PENSAR  ÉS GRATUIT, NO FER-HO SURT CARÍSSIM!!

 

“Sigui aquesta la norma de la nostra vida: dir el que sentim, sentir el que diem. En resum, qu el aparaula estigui d’acord amb els fets” (Seneca)

 

No hi ha res més terrible que la ignorància en acció i és per aquesta raó que cadascú pensi el que vulgui, però que pensi!! Si penses arribes a conclusions, tot i que hem de vigilar que tothom no pensi igual ja que indicaria que ningú pensa massa.

La situació d’una civilització s’ha de mesurar per la capacitat de superar i absorbir una situació crítica i per fer-ho has de tenir la capacitat per pensar i acceptar la part de responsabilitat que ens correspon fins arribar a aquesta situació. Estudiar una civilització consisteix en preguntar-se pel que en ella es permet, s’obliga i es prohibeix. De fet, la pròpia idea de civilització, no es pot pensar al marge de les normes. El dret constitueix, al cap i a la fi, les regles del joc de la nostra convivència.

El món occidental viu una crisi fruit del mal ús del capitalisme. La llibertat individual, el mercat i la propietat són la base per obtenir una societat civilitzada equilibrada. Qualsevol teoria que distorsioni algun d’aquests tres elements genera disfuncions que ens porten a una crisi tant de valors com socials i acaben en una crisi econòmica.

L’amenaça més gran per a la societat occidental no ve d’altres civilitzacions, no la planteja el creixement de la Xina, l’Islam o les emissions de CO2, o  el canvi climàtic, sino la pèrdua de la nostra pròpia fe en la civilització que vàrem heretar dels nostres anteriors, de la nostra pusil·lanimitat i de la ignorància històrica que l’alimenta.

El no pensar lliurament o el que és el mateix, estar sotmès al pensament únic, comporta la ideoligització fanàtica de les corrents antiracionalistes, que és la tendència a convertir assumptes concrets en problemes ideològics, a carregar-los amb tons morals i amb alta tensió emocional , de tal manera que deixen de ser assumptes de discussió pacífica i es converteixen en conflictes perjudicials per a la societat.

Discutir sense ferir és cada vegada més difícil i més valuós tant en les persones com en les ideologies. Les ideologies actuals volen manar oblidant-se del bé comú, busquen imposar-se i imposar les seves idees, els seus eslògans i els seus perjudicis. I ho fan amb radicalització i duresa de vegades física i sempre moral, desqualificant a qui no es sotmeti al pensament únic. Quan l’objectiu prioritari és la cerca de la identitat no es produeix res més que divisió i separació.

Els homes i els pobles en decadència viuen pensant d’on venen. Els homes que pensen i els pobles forts sols necessiten saber on van.

 

TWITER et fa pensar que ets savi,

INSTAGRAM que ets fotògraf, i

FACEBOOK que tens amics.

El despertar serà molt dur!

 

 

 

La Drecera 153 Setembre - Octubre 2015

 

 

 

 

Editoriales anteriores