Skip to main content

Es constitueix la coalició “Units pel Bosc” per concórrer a les properes eleccions del centre de la propietat forestal

El passat 16 de desembre va tenir lloc l’acte formal de constitució de la nova candidatura que, per primer cop, agrupa les principals associacions i organitzacions que actuen al món forestal. Així, el Consorci Forestal de Catalunya, BOSCAT, Institut Agrícola Català de Sant Isidre, Unió de Pagesos i JARC han aconseguit consensuar un programa de coalició – signat per totes les parts – on es recullen els principals reptes i neguits de la propietat i gestió forestal, així com el compromís conjunt d’entomar-los i treballar des del Centre de la Propietat Forestal (CPF) per mirar de solucionar-los i donar una sortida de futur al sector forestal.
D’entre els principals acords assolits, en destaquen els següents:
  • L’impuls a la modernització de l’administració forestala fi de convertir el CPF en l’única administració del Bosc.
  • Treballar per una millora clara del finançament de les polítiques forestals i del medi natural que s’impulsen des del CPF.
  • Millorar de forma clara la Governança i compatibilitat de les polítiques ambientals respecte de la gestió forestal.
  • L’aposta decidida per la millora de les rendes provinents de l’activitat i la propietat forestal, apostant entre d’altres per impulsar la titulització i mercats de drets de CO2, la funció energètica, l’aprovisionament industrial de matèries primes sostenibles, la millora de la regulació pels aprofitaments secundaris i la captació d’inversions per Catalunya.
  • La Gestió Forestal Sostenible com a pilar inconfusible de la prevenció d’incendis i la millora del medi.
  • El Desenvolupament de l’Estratègia de la Bioeconomiacentrada en el bosc.
  • La potenciació de la tasca del CPF entre les que ha de destacar l’impuls a la certificació forestal i la seguretat jurídica dels instruments de gestió que s’hi aproven.
En total, més de 30 línies de treball amb l’objectiu de, entre tots, aconseguir capgirar la situació del sector forestal a fi que, com succeeix a tota Europa, esdevingui un sector econòmic potent i capdavanter, essencial en la nova economia que Europa impulsa. Les eleccions se celebraran el proper 26 de febrer del 2022.