Skip to main content

No volen una ZEPA destinada a arruïnar l’economia de la comarca i que Europa no demana.

 

  • Els pagesos del Baix Llobregat denuncien la manca de transparència i l’absència del rigor tècnic mínim en proposta d´Acord de Govern per a l’ampliació a 2.300 hectàrees de la zona protegida ZEPA.

  • En cap cas és justificable l’ús de les terres agrícoles com a moneda de canvi davant la ineficàcia de l’Administració a l’hora de gestionar la zona ZEPA existent.

Una vuitantena d’empresaris agrícoles agrupats entorn, les cooperatives de Gavà i Viladecans i l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre es van reunir ahir a la Cooperativa de Gavà per preparar les al·legacions a l’ampliació de la ZEPA del Baix Llobregat. Pagesos de El Prat, Sant Boi, Viladecans, Gavà i l’Hospitalet van poder comprovar mitjançant l’exposició de mapes de les afectacions als seus camps ja fossin de propietat o arrendats.

El Departament s’ha instal·lat còmodament a la mentida i la manipulació dels espais protegits com a forma de fer política, perjudicant greument els ciutadans que viuen al territori i optant per la fórmula més senzilla i contraproduent com és ampliar milers d’hectàrees sense control ni aval tècnic independent. No hi ha hagut un consens previ amb el territori ni el que s’ha presentat es basa en un criteri científic i tècnic independent i contrastat

A ningú se li escapa que les limitacions derivades d’un pla de gestió en una zona ZEPA: restriccions als fitosanitaris, regadiu, construccions, infraestructures, tipus de cultiu, retirada de vegetació invasora, danys de fauna, etc., difícilment permetrien la competitivitat de les empreses agràries de la zona. Una conversió massiva injustificada de la zona agrícola a ZEPA seria, sens dubte, un fre al desenvolupament de tot el Baix Llobregat i l’Àrea Metropolitana de Barcelona pel seu impacte en el futur de les infraestructures i la pèrdua del Hub Agroalimentari del Baix Llobregat.

Gavà, 7 setembre 2022