En un comunicat, el sector mostra la seva sorpresa per com el Govern en funcions ha reprès el procés per l’aprovació dels estatuts de l’Agència.
El conjunt d’entitats del sector, juntament amb un gran nombre d’actors representatius tant del sector primari, del món rural i del món local, han manifestat reiteradament i des del moment de l’aprovació de la Llei les seves inquietuds davant el procés de creació d’un nou organisme que preveu un model de governança que consideren discriminatori.
Els afectats coincideixen amb què serà una nova trava i una càrrega pel desenvolupament del territori i de moltes de les activitats que s’hi desenvolupen.
Barcelona, 31 de juliol de 2024
El conjunt d’entitats ha forçat la celebració d’una Taula Intersectorial, i s’ha demanat a Marc Vilahur resoldre la problemàtica de fons
El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya de 8 de juliol de 2024 sotmet a informació pública el projecte de decret pel qual s’aproven els Estatuts de l’Agència de la Natura de Catalunya, i obre un procés de participació de 30 dies. El termini finalitza el dia 27 d’agost de 2024, amb més de la meitat del període transcorrent en ple mes d’agost, un mes de plenes vacances.
El fet que per sorpresa, amb el govern en funcions i just abans del període estival, s’hagi reprès el procés per l’aprovació dels estatuts de l’Agència, ha portat al sector forestal a demanar la convocatòria de la Taula Intersectorial Forestal entre govern i entitats del sector. En aquesta trobada, celebrada el 26 de juliol amb el director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Marc Vilahur, el conjunt d’entitats agràries, forestalistes, indústria, empreses forestals i col·legis professionals han demanat la suspensió d’aquest procés.
El conjunt d’entitats del sector, juntament amb un gran nombre d’actors representatius tant del sector primari, del món rural i del món local, han manifestat reiteradament i des del moment de l’aprovació de la Llei les seves inquietuds davant el procés de creació d’un nou organisme que preveu un model de governança que consideren discriminatori. Els afectats coincideixen amb què serà una nova trava i una càrrega pel desenvolupament del territori i de moltes de les activitats que s’hi desenvolupen. Les entitats representatives del sector han manifestat reiteradament que no estan en contra d’una Agència de la Natura, però si que s’oposen al model d’Agència actual, que consideren contraproduent i discriminatori.
Aquesta oposició va portar a un procés de diàleg tant a nivell de Govern, com amb diferents grups que van entendre la importància i la necessitat de no precipitar el procés de posada en marxa de l’Agència abans de resoldre la problemàtica i els dèficits de la proposta actual.